Persoonlijke coaching2018-11-29T18:15:40+00:00

Persoonlijke coaching

Het persoonlijke coachingstraject begint met een kennismakingsgesprek. In dit gesprek wisselen we een aantal persoonlijke gegevens uit en vertel jij jouw coachvraag. Ik zal in dit gesprek ook aangeven hoe ik werk en of ik denk jou goed te kunnen coachen. Natuurlijk kan jij dan bepalen om toch maar niet in het coachingstraject te stappen. Dit kan komen omdat er geen ‘klik’ ontstaat, omdat mijn werkwijze je niet aanspreekt of omdat je ter plekke ontdekt dat de vraag die je hebt eigenlijk al is opgelost.

Als we besluiten een coachingstraject in te gaan, spreken we voor drie keer af. Je komt dan één keer in de twee weken. Je stelt vragen en krijgt vragen voorgelegd, luistert naar verhalen met aansluitend een opdracht, krijgt een mindfulness oefening of bijvoorbeeld een oefening meer vanuit het lichaamsgericht werken. Ik bepaal niet van te voren welke oefeningen we precies gaan doen. Het is afhankelijk van de vraag en van het moment zelf. Vaak zal ik vragen om ook thuis iets te doen. Je krijgt dus huiswerk mee. Aan het einde van ons derde gesprek evalueren we beiden en maken, afhankelijk van de uitkomst van de evaluatie, een nieuwe afspraak.

In het coachingstraject mag je alle vragen stellen. Het gesprek is vertrouwelijk en dat betekent voor mij dat wat wij met elkaar bespreken niet aan derden wordt verteld.

Enkele vragen die ingebracht kunnen worden zijn:
– Ik voel me eigenlijk vaak ongelukkig of ontevreden
– Ik zit niet lekker in mijn vel en op mijn werk loopt het eigenlijk ook niet.
– Ik heb het druk, ik word geleefd.
– Ik ben moe en voel me lusteloos.
– Ik heb stress en slaap slecht.
– Als mijn partner nou eens wat meer geduld had, dan ……
– Ik kom heel vaak rot thuis van mijn werk. Kan ik hier wat aan doen?
– Wat heb ik zelf eigenlijk neer te zetten in de wereld?

Interesse in een persoonlijk coachingstraject, neem dan contact op.